Antena 3 CNN Economic Banci Traficul de droguri salvează băncile de la faliment

Traficul de droguri salvează băncile de la faliment

Traficul de droguri salvează băncile de la faliment
Sursa foto: Droguri
25 Ian 2009   •   12:56

Numeroase bănci au fost salvate graţie banilor proveniţi din traficul de droguri, avertizează ONU. Instituţia dispune de elemente care arată că unele credite interbancare au fost finanţate din fondurile obţinute din traficul de droguri şi din alte activităţi ilegale. Informaţia a fost făcută publică, într-un interviu, de directorul ONU pentru combaterea drogurilor şi crimei.
Criza financiară marcată de prăbuşirea burselor, mai întâi la New York, apoi în toată lumea, plus recesiunea în care a intrat economia Americii vor genera pierderi imense, iar o serie de bănci americane rămân sub ameninţarea falimentului.
Dacă americanilor le merge rău, lucrurile nu stau prea bine nici pe bătrânul continent. Criza americană face victime şi în rândul băncilor europene şi este provocată în primul rând de neîncrederea populaţiei în capacitatea băncilor de a evita un faliment. Cu toate acestea, multe bănci au reuşit să găsească o soluţie de succes. Dacă unele au apelat la strategii de piaţă legale, altele se pare că au folosit bani negri.
ONU acuză numeroase bănci că s-au salvat cu bani proveniţi din droguri. Biroul ONU împotriva drogurilor şi crimei are indicii care sugerează că numeroase bănci se menţin pe linia de plutire în perioada crizei prin bani proveninţi din traficul de droguri, relatează presa internaţională.
?În cea de a doua jumătate a anului 2008, lipsa lichidităţilor a fost principala problemă a sistemului bancar, iar capitalul disponibil a devenit un factor fundamanetal?, Iar ?în numeroase cazuri, banii din droguri au reprezentat singurul capital de investiţii disponibil?, a spus directorul agenţiei, Antonio Maria Costa.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close