Antena 3 CNN Economic Banci Una din cinci bănci din Rusia ar putea dispărea din cauza crizei financiare

Una din cinci bănci din Rusia ar putea dispărea din cauza crizei financiare

Una din cinci bănci din Rusia ar putea dispărea din cauza crizei financiare
03 Dec 2008   •   22:11

20 la sută dintre băncile ruseşti ar putea dispărea din cauza crizei din sectorul de creditare, unele dintre ele urmând a fi preluate de instituţii financiare mai puternice, în timp ce altele vor da faliment, conform participanţilor la un forum privind sistemul bancar rusesc, organizat la Londra, informează Reuters.
Sectorul bancar din Rusia include peste 1.000 de instituţii financiare. Criza financiară a dus deja la consolidarea forţată a acestora.
Patru din primele 50 de mari instituţii de credit au fost preluate de băncile de stat, iar peste 100 de bănci caută cumpărători, potrivit declaraţiilor făcute, în octombrie, de un bancher cu rang înalt.
Ar putea rămâne aproximativ 800 de bănci până în 2010, a declarat Natalia Nikolieva, de la divizia din Rusia a Citigroup.
Potrivit lui AnatoliI Aksakov, şeful Consiliului Naţional Bancar din Rusia, 900-1.000 de bănci vor supravieţui crizei. Acesta a adăugat că amploarea pierderilor este greu de anticipat.
"Nu este posibil ca toate băncile să reziste crizei", a precizat Bella Zlatkis, director general adjunct la Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.
O treime din totalul băncilor, adică aproximativ 495 dintre ele, au dat faliment sau şi-au pierdut independenţa din cauza crizei financiare care a avut loc în Rusia în 1998.
Băncile mici vor avea cele mai reduse şanse de supravieţuire, celor prezenţi la la conferinţă, peste jumătate dintre participanţi considerând că multe astfel de instituţii vor fi preluate în 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: banci Rusia faliment criza economica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close