Antena 3 Economic Banci UniCredit va injecta două miliarde de euro în capitalul Bank Austria

UniCredit va injecta două miliarde de euro în capitalul Bank Austria

12 Feb 2010   •   18:07
UniCredit va injecta două miliarde de euro în capitalul Bank Austria
Sursa foto: unicredit

Grupul italian UniCredit va injecta două miliarde de euro la subsidiara Bank Austria, prin intermediul căreia controlează cea mai mare parte a operaţiunilor din Europa emergentă, inclusiv din România, a anunţat, vineri, instituţia financiară, potrivit cotidianului britanic The Guardian citat de Mediafax.

Suma care va fi alocată pentru Bank Austria vine din fondurile de patru miliarde de euro obţinute de UniCredit în urma unei emisiuni de acţiuni.

Bank Austria, deţinută aproape în totalitate de grupul italian, a programat o reuniune a acţionarilor pe 4 martie pentru a aproba injecţia de capital.

UniCredit este un grup prezent în 22 de ţări europene, cu reprezentanţe în alte 27 de pieţe, aproape 10.000 de sucursale şi peste 166. 000 de angajaţi. În Europa Centrală şi de Est, UniCredit are o reţea bancară internaţională cu mai mult de 4.000 de sucursale şi puncte de lucru prin intermediul Bank Austria.

În România, UniCredit e proprietara a mai multor firme şi companii de servicii financiare concentrate în jurul UniCredit Ţiriac Bank.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: injectie

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close