Antena 3 CNN Economic Banci Venezuela naţionalizează trei bănci şi închide alte două

Venezuela naţionalizează trei bănci şi închide alte două

Venezuela naţionalizează trei bănci şi închide alte două
Sursa foto: bani
20 Ian 2010   •   09:56

Guvernul venezuelean al preşedintelui Hugo Chavez a preluat controlul a trei mici bănci şi a ordonat închiderea a două alte instituţii financiare, a arătat organismul de control bancar într-un comunicat.
"Pentru a garanta un sistem financiar şi bancar sănătoase, comisia a decis să inervină la următoarele firme: InverUnion Banco Comercial; Banco Del Sol; şi Mi Casa ," arăta Sudeban .
Intervenţia a fost decisă "în spatele uşilor închise", ceea ce înseamnă că clienţii băncilor nu vor avea acces imediat la depozitele lor.

Organismul de reglementare bancară a specificat că cele trei bănci naţionalizate se pot confrunta "cu serioase probleme administrative şi managerile ce au rezultat în lichidităţi insuficiente pentru a-şi acoperi obligaţiile pe termen scurt."
Sudeban a mai închis băncile de investiţii Baninvest şi Banco Real Banco de Desarrollo, "din cauza operaţiunilor ineficiente."

În noiembrie şi decembrie, Chavez a lichidat opt bănci, patru din care au fost naţionalizate şi consolidate în noua bancă numită Bicentenario.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close