Antena 3 CNN Economic Mai sunt sau nu bani pentru plata pensiilor la români? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră

Mai sunt sau nu bani pentru plata pensiilor la români? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit luni şi a clarificat informaţiile potrivit cărora s-a spus că nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.

Mai sunt sau nu bani pentru plata pensiilor la români? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    01 Mai 2023   •   16:15

Totul a pornit de la datele oferite de directorul Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, care susţine că ar fi un pericol să nu mai poată plăti drepturile celor care ies la pensie. 

"La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale", a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.

Și, dacă ne gândim că Brașovul este unul dintre cazurile fericite, îngrijorarea este cu atât mai mare.

Județul Brașov este un caz fericit deoarece acolo sunt 115 persoane cu vârsta peste 65 de ani la 100 de copii până în 15 ani, în timp ce media la nivel național este de 121 de persoane cu vârsta peste cea de pensionare la 100 de copii până în 15 ani. 

Aceasta înseamnă că sunt și județe unde acest raport este mult peste 130 la 100, unde toate taxele și impozitele pe salarii nu reușesc să acopere pensiile.

La un calcul simplu, se poate vedea că peste 6% din pensionarii brașoveni au pensii speciale, potrivit adevarul.ro.

Marius Budăi, despre banii pentru plata pensiilor

În replică, ministrul Muncii susţine că este exclusă o astfel de ipoteză, să nu se mai poată plăti pensiile.

"Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start.

Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor", a asigurat ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close