Antena 3 CNN Economic Biz News ANAF ascunde gunoiul sub preş. Cine extrage anual 40 de miliarde de euro din subsolurile economiei

ANAF ascunde gunoiul sub preş. Cine extrage anual 40 de miliarde de euro din subsolurile economiei

ANAF ascunde gunoiul sub preş. Cine extrage anual 40 de miliarde de euro din subsolurile economiei
de O.P.    |    25 Iul 2012   •   11:18

Statistica face calcule greu de înţeles şi departe de realitatea cotidiană. Parchetul abia dacă dibuie 0,5% din întregul fenomen, iar în Portul Constanţa, zona zero a traficului românesc de mărfuri, se confiscă de două-trei ori pe an câte un container de marfă. O poză la minut a anului 2012 în ceea ce priveşte evaziunea fiscală, inamicul public nedeclarat încă al statului român. Imaginaţi-vă o Românie în care se construiesc 2.000 de kilometri de autostradă pe an, o Românie cu un excedent bugetar de circa 15% din Produsul Intern Brut, o Românie care nu se împrumută cu 20 de miliarde de euro, ci care ar putea împrumuta alte state cu această sumă sau ar putea investi în orice proiect câte 20 de miliarde de euro anual.

Ca să vă faceţi o idee despre ce s-ar putea face cu aceşti bani, imaginaţi-vă doar faptul că Sănătatea şi Învăţământul au împreună un buget de cel mult 10 miliarde de euro pe an.

Vedeţi toate calculele, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: ANAF evaziune fiscala
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close