Antena 3 CNN Economic Biz News Boala care îi roade din temelii pe români. Oamenii au ajuns nişte pioni, iar piaţa muncii va fi modificată ireversibil

Boala care îi roade din temelii pe români. Oamenii au ajuns nişte pioni, iar piaţa muncii va fi modificată ireversibil

Boala care îi roade din temelii pe români. Oamenii au ajuns nişte pioni, iar piaţa muncii va fi modificată ireversibil
Sursa foto: Foto: lifestylesm.ro
de O.P.    |    28 Mar 2012   •   05:46

Stresul de la locul de muncă va afecta tot mai mulţi români în următorii cinci ani. Criza economică a dus la modificări serioase pe piaţa muncii. Nu doar la noi, ci în toate statele europene.

Stresul influenţează atât performanţele, cât şi starea de sănătate a angajaţilor. 79 la sută dintre directori recunosc că stresul reprezintă o problemă în întreprinderile lor, iar opt din zece europeni activi susţin că numărul persoanelor afectate de problemele de la muncă va creşte în următorii cinci ani.

Potrivit sondajului făcut de Agenţia Europeană pentru Siguranţă şi Sănătate la Locul de Muncă, mai bine de jumătate dintre europenii activ cred că numărul celor stresaţi la serviciu va creşte simţitor. De ce? Simplu.

În urma restructurărilor, numărul de personal va scădea, astfel va creşte volumul de muncă pentru cei care rămân, investiţiile făcute de patroni vor fi mult diminuate, la fel şi salariile în urma crizei economice.

Toţi aceşti factori duc la un stres mai mare şi pentru români. 86% dintre europeni sunt de părere că respectarea protecţiei muncii duce la o economie competitivă a ţării. Norvegienii sunt cei mai liniştiţi din acest punct de vedere, doar 16% dintre ei fiind stresaţi din cauza locului de muncă, iar de cealaltă parte se află Grecia. Acolo 83% dintre cei care lucrează au deja nervii întinşi la maximum.



×
Subiecte în articol: piata muncii stres boli criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close