Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Piaţa americană scade pe fondul unor rapoarte trimestriale mai rele decât estimările

Piaţa americană scade pe fondul unor rapoarte trimestriale mai rele decât estimările

Piaţa americană scade pe fondul unor rapoarte trimestriale mai rele decât estimările
Sursa foto: bursa din New York
05 Feb 2009   •   03:22

Piaţa americană a căzut miercuri pe fondul unor estimări negative privind profitul de la Kraft Foods Inc şi Walt Disney Co, dar şi îngrijorarea produsă de starea de ?sănătate? a Bank of America Corp.
În şedinţa de tranzacţionare, Kraft, cel mai mare jucător din industria alimentară în America de Nord şi locul doi în lume, a pierdut 9,2 procente după ce a recunoscut că veniturile vor fi mai mici decât s-a estimat anterior, vânzările din străinătate fiind afectate de dolarul prea puternic.
Compania pe locul doi la cădere a fost Walt Disney Co, a doua mare companie media din SUA, care a căzut cu 7,9 procente, pe fondul unui profit redus cu aproape o treime. La tranzacţiile de miercuri, Kraft a pierdut 2,63 dolari ajungând la 26,11 dolari. La rândul său, Disney a ajuns la 19 dolari după ce a pierdut 1,62 dolari.
Bank of America Corp. a pierdut 11 procente, ajungând la cel mai de jos nivel în ultimii 18 ani, pe fondul temerilor că cel mai mare creditor are nevoie un ajutor guvernamental şi mai mare.
Indicele Standard & Poor?s 500 Index a pierdut 0,8 procente ajungând la 832,23, pierzând astfel dintr-un câştig iniţial de 1,6 procente. Indicele industrial Dow Jones a alunecat 121,7 puncte, anume 1,5%, la 7.956,66.
Per total, S&P 500 a pierdut în acest an 7,9 procente pe măsură ce companii precum Microsoft Corp. sau Procter & Gamble Co. raportau venituri dezamăgitoare pe fondul reducerii economice cu cel mai accelerat ritm din ultimii 26 de ani. Cu toate acestea, indicele este cu 11 procente faţă de nivelul minim al ultimilor 11 ani, care a fost atins pe 20 noiembrie. Optimismul se bazează pe mult aşteptatul fond de stimulare economică ce este discutat de Congresul american. De altfel potrivit datelor Bloomberg, de la 12 ianuarie, profiturile au căzut în medie cu 36 procente pentru 264 de companii din S&P 500 ce au dat publicităţii rezultatele de pe trimestrul patru. Această perioadă se crede a fi al şaselea trimestru consecutiv de scădere.
Un raport arată că societăţile americane au concediat 522.000 de oameni în ianuarie, a 12-a lună în care scade forţa de muncă în sectorul privat. Numărul este mai mic decât estimările şi decât recordul lunii anterioare cu 659.000 de noi şomeri.
Anul trecut s-au pierdut în total circa 2,6 milioane de locuri de muncă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close