Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Revoluție pe piața bursieră din Europa, după Brexit

Revoluție pe piața bursieră din Europa, după Brexit

Revoluție pe piața bursieră din Europa, după Brexit
28 Iun 2016   •   16:13

Operatorii bursieri London Stock Exchange şi Deutsche Boerse împreună cu organismele de reglementare examinează consecinţele deciziei britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană asupra proiectului de fuziune a celor două burse, a declarat marţi un purtător de cuvânt de la Ministerul german de Finanţe, informează Reuters. 

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse şi LSE au anunţat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naştere unui gigant bursier european şi care urma să aibă cartierul general la Londra. 

"Este de datoria autorităţilor de reglementare să-şi exprime opinia faţă de acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanţe întrebat fiind care va fi impactul Brexit asupra proiectului de fuziune a celor două burse. "În plus, cele două companii vor analiza şi ele care sunt consecinţele referendumului", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Anterior, preşedintele Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse. "Este greu de imaginat cum cea mai importantă bursă din zona euro să fie condusă dintr-un loc situat în afara Uniunii Europene", a declarat Felix Hufeld. Potrivit acestuia odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, tranzacţiile cu euro obligaţiuni ar trebui mutate în UE şi să se deruleze la Frankfurt. 

Autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Germania este subordonată Ministerului de Finanţe. Deşi se nu poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: fuziune bursa Londra Frankfurt
Parteneri
Ea este femeia care a murit după accidentul de tren din Galaţi
x close