Antena 3 CNN Economic Biz News Business Apartementele noi nu se ieftinesc încă

Apartementele noi nu se ieftinesc încă

Apartementele noi nu se ieftinesc încă
24 Sep 2008   •   16:48

În perioada 25 – 28 septembrie 2008 are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti Târgul de Apartamente Condominium 2008 şi Salonul de Decoraţiuni Interioare Condominium - Deco. Evenimentul se află la cea de-a VI-a ediţie şi a fost deschis cu o conferinţă de presă. În cadrul acesteia Gabriel Zamfir, preşedintele Uniunii Naţionale Imobiliare (UNIM), a declarat că preţurile nu pot scădea foarte mult din cauza faptului că dezvoltatorii imobiliari nu mai lucrează cu marje de profit ridicate.

"Dacă există persoane care se aşteaptă să scadă preţul apartamentelor din ansamblurile rezidenţiale noi se înşală. E momentul în care cei care au posibilitatea să cumpere trebuie să o facă acum. Ne-am apropiat de preţurile europene. Nu vor mai exista pante ca în anii trecuţi cu creşteri spectaculoase de preţuri", a spus Gabriel Zamfir în cadrul conferinţei de deschidere a Târgului de Apartamente Condominium.

În cadrul acestui târg vor fi prezentate peste 60 de proiecte imobiliare, incluzând circa 20.000 de apartamente noi, majoritatea ofertelor fiind pentru Bucureşti. Preţul apartamentelor variază între 780 şi 3.000 de euro pe metrul pătrat. La târg sunt prezentate şi proprietăţi din Bulgaria, Grecia, Spania şi Brazilia. Potrivit organizatorilor, românii preferă să cumpere în afara ţării datorită preţului atractiv şi prin prisma unei investiţii.

"Sunt prezente la târg oferte în afara ţării în locaţii turistice. Investiţiile realizate de români în apartamente în străinătate s-au dovedit a fi rentabile, mai ales că în zonele de vacanţă există posibilităţi de închiriere a acestora. Recuperarea unei astfel de investiţii se poate face în opt şi zece ani", spune Felicia Iordache, managing partner al Plus Media, organizator al evenimentului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close