Antena 3 CNN Economic Biz News Business Băsescu: Dacia ar putea fi produsă în Kazahstan, dacă în România nu mai e rentabil

Băsescu: Dacia ar putea fi produsă în Kazahstan, dacă în România nu mai e rentabil

Băsescu: Dacia ar putea fi produsă în Kazahstan, dacă în România nu mai e rentabil
Sursa foto: basescu
25 Mar 2009   •   15:33

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în contextul unei discuţii despre industriile care pot fi delocalizate, că "mâine, poimâine", Dacia ar putea fi produsă în Kazahstan dacă se creează condiţii de salarizare în România care să nu mai facă rentabilă menţinerea producţiei în ţară, potrivit Mediafax.

Declaraţia a fost făcută la o conferinţă la care au participat reprezentanţii asociaţiilor de producători din agricultură. Preşedintele a spune că nu doreşte ca declaraţia sa să fie interpretată ca o proorocire, vrând doar ca statul să se preocupe de acele activităţi economice care nu pot fi delocalizate, aşa cum sunt turismul şi agricultura.

Băsescu a spus că terenurile pe care se practică agricultura, la fel ca şi resursele pentru turism cum sunt muntele şi marea, nu pot fi delocalizate, iar astfel statul are de câştigat dacă îşi concentrează politicile asupra lor.

Băsescu a declarat că este unul dintre politicienii care a susţinut mereu că nu te poţi baza, ca şi stat, pe industrii care pot fi delocalizate, menţionând pe de altă parte că România are un potenţial semnificativ în agricultură şi turism, sectoare care nu pot fi delocalizate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: kazahstan Dacia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close