Antena 3 CNN Economic Biz News Business CNN: Dacia şi Conflux, poveşti de succes pe timp de criză (VIDEO)

CNN: Dacia şi Conflux, poveşti de succes pe timp de criză (VIDEO)

CNN: Dacia şi Conflux, poveşti de succes pe timp de criză (VIDEO)
Sursa foto: dacia
21 Dec 2009   •   19:23

În România de azi, săracii trăiesc ca acum un secol. Cel puţin aşa spun cei de la CNN. Industria autohtonă nu oferă multe oportunităţi celor care îşi caută un loc de muncă, însă există o companie al cărei profit se apreciază de la an la an, graţie cererii în creştere din exterior. Dacia a înregistrat o creştere a vânzărilor de 25% anual datorită programelor guvernamentale ale ţărilor occidentale care susţin achiziţia maşinilor ieftine.


Angajaţii Dacia sunt mulţumiţi că au un loc de muncă în condiţiile în care mulţi români şi-au pierdut slujba din cauza crizei. Salariile la Dacia sunt de cinci ori mai mici decât cele ale angajaţilor altor producători de maşini din vestul Europei, prin umare costurile de producţie la Dacia sunt mai mici. Cele mai multe operaţiuni se realizează manual tocmai din acest motiv ? reducerea costurilor.


Pentru alte industrii din România, totul se rezumă la adaptare. Este şi cazul fabricii Conflux, care în anii dictaturii comuniste confecţiona lenjerie pentru soţii Ceauşescu. Acum Conflux lucreaza cu case de modă din Europa, modificându-şi strategia când cifra de afaceri a scăzut la jumătate. Totuşi, angajaţii Conflux pot răsufla uşuraţi. Compania nu a disponibilizat şi nici nu intenţionează.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia cnn
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close