Antena 3 CNN Economic Biz News Business Gazprom amână cu doi ani inaugurarea conductei South Stream

Gazprom amână cu doi ani inaugurarea conductei South Stream

Gazprom amână cu doi ani inaugurarea conductei South Stream
04 Oct 2008   •   17:19

Gazprom a anunţat că va amâna cu doi ani punerea în funcţiune a conductei de gaz South Stream, care face legătura între Rusia şi Italia. Aleksei Miller, directorul Gazprom, anunţase la începutul anului că South Stream va fi pusă în funcţiune în 2013, dar conform planului strategic de dezvoltare a sectorului de gaze, primii metri cubi de gaz vor curge prin conductă abia în 2015. Fluxul va ajunge la capacitatea maximă de 31 de miliarde de metri cubi de gaz pe an abia în 2024.
Data exactă a lansării proiectului South Stream depinde de mai mulţi factori, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional. Printre aceştia se numără condiţiile ce vor fi impuse de piaţa internă şi de cele străine, de politica fiecărui stat participant la proiect în domeniul gazelor, dar şi succesul negocierilor cu celelalte ţări, pentru realizarea planului. Rusia a încheiat deja înţelegeri în acest sens cu Bulgaria, Serbia şi Ungaria.
Amânarea ar putea pune într-o poziţie avantajată proiectul Nabucco, destinat transportului de gaze din Marea Caspică spre Europa Centrală. Conducta Nabucco ar urma să fie lansată în 2013 şi va transporta între 26 şi 32 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close