Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vicepreşedintele Dacia: România, pubela de gunoi a Europei

Vicepreşedintele Dacia: România, pubela de gunoi a Europei

Vicepreşedintele Dacia: România, pubela de gunoi a Europei
Sursa foto: dacia
28 Apr 2009   •   11:37

Au explodat importurile de second hand-uri, o reacţie păguboasă a cererii la criză. Sunt aduse în ţară rable nesigure şi poluante iar expresia "România devine pubela de gunoi a Europei " este deja justificată, a declarat, pentru Bloombiz, Constantin Stroe, Vicepreşedintele Automobile Dacia.

Acesta e de părere că şansa actuală a industriei auto este exportul.

Dacia are succes în afară pentru că este un produs de calitate se adresează unui segment de cumpărători cu venituri modeste.

?Cumpărătorii cu venituri modeste există în toată lumea, inclusiv în ţările bogate, astfel că este normal ca potenţialul comercial al Loganului să poata fi mai bine exploatat la export pe măsură ce încrederea în brandul Dacia- Logan se consolidează?, spune Stroe.

Programul ?Rabla? a consolidat statutul Daciei de maşină bună, dar ieftină aşa că străinii s-au înghesuit să o cumpere. ?Germania a devenit în primul trimestru din 2009 prima destinaţie pentru export datorită programului ?Rabla? local, iar în Franţa, prima ţară de export în 2008, înmatriculările de Dacii în martie 2009 au crescut cu 20%, ajungând la 4316 unităţi, aceasta pe fondul unei relansări modeste a vânzaăilor (+2,9%)?, a declarat Constantin Stroe pentru Bloombiz.

Dacia e mai populară în Franţa decât în România pentru că ?e defavorizată de modalitatea de repartizare a cotelor din programul Rabla?, spune Stroe. Mai mult, relansarea creditului auto nu a început, iar cererea e în scădere din cauza panicii generate de criză.

În România se importă mult ?second hand-uri ieftine şi foarte uzate?, nesigure şi poluante.

Ca şi business, Dacia are toate şansele să supravieţuiască crizei pentru că are în spate un grup internaţional puternic. Deşi afectat de contextul economic actual, Renault şi-a pus la punct strategii cuprinzătoare despre cum să traverseze perioada mai puţin favorabilă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close