Antena 3 CNN Economic Biz News Cardul de unică folosinţă şi cel cashback, până la sfârşitul anului şi în România

Cardul de unică folosinţă şi cel cashback, până la sfârşitul anului şi în România

Cardul de unică folosinţă şi cel cashback, până la sfârşitul anului şi în România
Sursa foto: card de unica folosinta
07 Mar 2009   •   20:34

Două noi tipuri de card sunt pe cale de a intra pe piaţa din România. Unul de unică folosinţă, şi unul care ne dă şi numerar, atunci când plătim cumpărăturile. Cu ele vomi fi nevoiţi să facem economie la bani, dar vom fi scutiţi de mersul la bancomat.

Cu serviciul de plata şi retragere de bani în acelaşi loc, foarte popular în Occident, câştigi timp preţios. După ce am plătit cumpăraturile cu acest nou tip de card vom putea folosi de pe el serviciu cashback. Asta înseamnă că putem cere la casieria magazinului şi o suma de bani pâna în 150 de lei ca la orice bancomat.

Cât despre cardul de unică folosinţă, el vine în avantajul celor largi la pungă şi le controlează mai bine cheltuielile. Este un card prepaid care funcţionează exact ca o cartelă de telefon. Atât timp cât îl alimentezi cu bani, îl poţi folosi doar în limita alimentată. Ce-i interesant, însă, este că se pot primi bonusurile de la serviciu şi chiar bonurile de masă pe acest card în loc să fie primite în plic.

Costurile de administrare urmează să fie stabilite de băncile care vor oferi aceste servicii.
Cele două carduri vor fi introduse până la sfârşitul anului şi vor funcţiona în toate benzinăriile şi magazinele mari din ţară.



Observator

×
Subiecte în articol: cumparaturi Supermarket
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close