Antena 3 CNN Economic Biz News Carieră la înălţime indiferent de vârstă

Carieră la înălţime indiferent de vârstă

Carieră la înălţime indiferent de vârstă
Sursa foto: Foto: Income Magazine
21 Iun 2012   •   18:10

Îşi doresc să vadă lumea, să câştige bine şi să lucreze într-un loc în care rutina nu apare niciodată. Cu astfel de visuri vin cei mai mulţi tineri care vor să înveţe meseria de însoţitor de bord. În spatele unei imagini strălucitoare, stewardesele şi stewarzii au una dintre cele mai periculoase ocupaţii din lume, pentru care trebuie să se pregătească temeinic.

Şcolile de aviaţie îi aşteaptă cu braţele şi conturile deschise - un astfel de curs costă cel puţin 3.000 de euro. Pentru cei 250 de tineri care urmează anual cursuri de însoţitor de bord, preţul se transformă într-un element cu grad secundar de importanţă

Munca de însoţitor de bord nu se rezu­mă numai la un zâmbet larg şi la clasica în­trebare „ceai sau cafea?”, ci are în spate zeci de ore de pregătire teoretică şi practică şi examene riguroase, care trebuie promova­te cu note foarte mari. „Meseria de aviator, fie că este în faţă, la comandă, fie că este în spate, la cabină este una simplă.

Complica­te sunt cazurile speciale, când apar lucruri ieşite din comun: o defecţiune tehnică, o problemă de securitate la bord, o problemă cu un pasager. Acestea sunt cazurile pen­tru care, în general, se pregătesc cursanţii”, spune Sorin Roşca, directorul de training al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă (SSAvC). De aceea, drumul de la omul obişnuit la în­soţitorul de bord este unul riguros şi presă­rat cu multe examinări.

Citeşte articolul integral pe Income Magazine.

×
Subiecte în articol: varsta avion Income Magazine
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close