Antena 3 CNN Economic Biz News Cum a fost băgată societatea AVERSA în faliment. Vezi ce spune ministrul Varujan Vosganian

Cum a fost băgată societatea AVERSA în faliment. Vezi ce spune ministrul Varujan Vosganian

Cum a fost băgată societatea AVERSA în faliment. Vezi ce spune ministrul Varujan Vosganian
de S.T.    |    14 Sep 2013   •   20:33

În 2005, la conducerea AVERSA a fost numit un apropiat al lui Traian Băsescu, Stelică Barna, consilierul care i-a adus votul salvator în Consiliul General pentru pasajul Basarab deşi se afla la PSD.

El a fost demis în august 2006 în urma unui raport de control al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care l-a găsit vinovat de 11 deficienţe manageriale. Barna a avizat achiziţia unor bunuri sub forma mascată a „custodiei" de mărfuri, a angajat firma la achitarea unor plăţi cu scadenţe viitoare în condiţiile în care exista riscul ca biletele la ordin şi filele CEC să rămână fără acoperire, iar societatea să ajungă la Centrala Incidenţelor de Plăţi.

Deşi firma avea grave probleme financiare, Barna a aprobat efectuarea unor plăţi către furnizori pentru unele produse cumpărate la suprapreţ, precum şi efectuarea unor plăţi pentru produse care nu erau necesare - maşină de lux şi electrocasnice pe care le folosea în interes personal.

Demis de la conducerea societăţii producătoare de pompe, Barna a fost numit în postul de director general al Societăţii Feroviare de Turism (SFT).

A fost demis şi de aici de Radu Berceanu pentru că încerca să vândă patrimoniul societăţii într-un mod păgubos pentru societate.

Cu toate acestea, Stelică Barna, a fost numit în 2009 la conducerea Gărzii Financiare Bucureşti. O anchetă a jurnalistului Alex Nedea (În premieră) dezvăluia că în timp ce conducea Garda, îşi înstrăina propria firmă unui şomer basarabean pentru a scapa de datorii de 6,7 milioane de euro către statul român.

Producătorul de pompe Aversa Bucureşti a fost vândut către o asociere formată din SC Blue Diamond Estate SRL şi SC Autoplast Engineering SRL pentru suma de 17,3 milioane de euro.

Invitat în cadrul emisiunii "Exces de putere", ministrul Varujan Vosganian a vorbit despre vânzarea AVERSA.

Vezi în materialul video de mai sus ce spune acesta.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Exces de putere cu Oana Stancu şi Adrian Ursu"


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close