Antena 3 CNN Economic Biz News Cumpărăm mult cu bani puţini. Românii dau năvală în magazine, chiar dacă sunt printre cei mai săraci europeni

Cumpărăm mult cu bani puţini. Românii dau năvală în magazine, chiar dacă sunt printre cei mai săraci europeni

Cumpărăm mult cu bani puţini. Românii dau năvală în magazine, chiar dacă sunt printre cei mai săraci europeni
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de M.Z.    |    06 Feb 2014   •   10:45

Românii au dat năvală în magazine şi de Sărbători, chiar dacă se numără printre cei mai săraci europeni. Aşa a ajuns ţara noastră pe locul trei în Uniunea Europeană, după rata de creştere a consumului. 

Medalia de aur la cumpărături revine luxemburghezilor, care au cumpărat la sfârşitul anului trecut cu 9,4% mai mult decât în decembrie 2012. Polonezii primesc medalia de argint, cu un volum de cumpărături mai mare cu 6,7 procente.

Urmează românii, cu o creştere 5,9 procente în decembrie 2013 faţă de aceeşi lună din 2012. Pe locul patru s-au situat bulgarii, cu o creştere de 5,6%.

Germanii au fost cei mai chibzuiţi cumpărători de Sărbători. Ei au cumpărat cu 2,4% mai puţin în decembrie 2013 faţă de aceeaşi lună a anului 2012.

Urmează în ordine belgienii cu -1,9%, finlandezii cu -1,3% şi grecii, cu -1,2%. La nivelul întregii Uniuni Europene, volumul comerţului a crecut cu numai 0,1%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de un procent.
 
Consultanţii financiari pun creşterea importantă a consumului din România pe seama utilizării tot mai intense a cardului de credit pentru cumpărături şi a promoţiilor oferite de comercianţi. 
 

Topul cumpărăturilor în UE

Luxemburg: 9,4%
Polonia: 6,7%
România: 5,9%
Bulgaria: 5,6%
Germania: -2,4%
Belgia: -1,9%
Finlanda: -1,3%
Grecia: -1,2%
Total UE: 0,1%
Zona Euro: -1%
Sursa: Eurostat

×
Subiecte în articol: cumparaturi magazine
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close