Antena 3 CNN Economic Biz News Delegat G7: Nu ne înţelegem în privinţa problemelor, cum să ne înţelegem în privinţa analizelor?

Delegat G7: Nu ne înţelegem în privinţa problemelor, cum să ne înţelegem în privinţa analizelor?

Delegat G7: Nu ne înţelegem în privinţa problemelor, cum să ne înţelegem în privinţa analizelor?
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Sep 2011   •   13:14
Lipsa de măsuri şi angajamentele vagi din partea statelor membre G7 au subliniat diferenţele dintre Europa şi Statele Unite, dar şi spaţiul redus de manevră în faţa celei mai grave crize de încredere de la criza creditelor, comentează Reuters.

Miniştrii de Finanţe şi şefii băncilor centrale din G7 au promis un răspuns coordonat la întâlnirea de vineri seară de la Marsilia, dar nu au oferit măsuri clare şi au avut poziţii diferite în privinţa crizei din Europa.

SUA a cerut economiilor mari din Europa să susţină statele de la periferie cu ajutoare "necondiţionate”, dar Germania, principala forţă financiară a zonei Euro, a afirmat că reducerea deficitelor este prioritară.

"Nu există nicio direcţie, situaţie aşteptată de altfel, având în vedere că nu există un acord în privinţa politicilor fiscale între SUA şi Europa, la fel cum nu există o înţelegere în privinţa celor monetare”, a declarat economistul şef de la Deutsche Bank Londra, Gilles Moec.

"Într-un fel, comunicatul este o listă a problemelor pe care le întâmpină autorităţile”, a spus Moec, referindu-se la un comunicat de presă remis de G7 la finalul întâlnirii.

"Comunicatul a fost dat la insistenţele francezilor, dar în realitate nu înseamnă nimic. Nu ne putem pune de acord nici măcar în privinţa problemelor. Cum să ne înţelegem în privinţa analizelor?”, a afirmat un delegat G7.
 

×
Subiecte în articol: Europa G7 Franta Germania SUA economie analiza
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close