Antena 3 Economic Biz News Evaziune fiscală uriaşă: O firmă orădeană a prejudiciat statul cu un milion de euro

Evaziune fiscală uriaşă: O firmă orădeană a prejudiciat statul cu un milion de euro

de Antena3.ro    |    28 Feb 2012   •   22:10
Evaziune fiscală uriaşă: O firmă orădeană a prejudiciat statul cu un milion de euro

Garda Financiară Timiş a descoperit, marţi, în urma unui control făcut la o firmă din Oradea care se ocupa de comercializarea zahărului, o evaziune fiscală cu un prejudiciu de un milion de euro, sesizând DIICOT Bucureşti în acest caz, informează Mediafax.
   
Potrivit directorului Gărzii Financiare Timiş, Anton Pop, marţi a fost finalizat un control început în urmă cu câteva săptămâni la Zahăr S.A. Oradea, o societate care ar fi făcut o livrare fictivă de zahăr.
   
"Este vorba de un control la Zahăr S.A. Oradea şi de un prejudiciu de un milion de euro, calculat în urma unui import de 11 tone de zahăr, făcut de această societate din Zimbabwe, ajuns în Portul Constanţa. Zahăr S.A. a făcut o livrare fictivă în Bulgaria, dar, de fapt, marfa a rămas pe teritoriul ţării, la Vălenii de Munte. Societatea din Vălenii de Munte a făcut intrare fictivă pe zahărul respectiv de la societăţi-fantomă din zonă şi ulterior produsul, ambalat în pungi de câte un kilogram, a ajuns în magazinele Lidl şi Kaufland", a declarat Pop.
   
Garda Financiară Timiş a sesizat DIICOT Bucureşti în acest caz şi a pus sechestru pe bunurile societăţii controlate din Oradea.
   
De asemenea, s-a dispus recuperarea prejudiciului.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close