Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: Europa şi Statele Unite trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice

FMI: Europa şi Statele Unite trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice

FMI: Europa şi Statele Unite trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Sep 2011   •   15:33

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat că Europa şi Statele Unite trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice, dacă situaţia o permite, pentru a combate criza de încredere care afectează economia globală, conform Reuters.

"Privind Europa, recomandăm ţărilor să-şi ajusteze programele de austeritate la situaţia modificată şi să ia în calcul măsuri de stimulare a creşterii. Dacă Statele Unite lansează un program credibil de ajustare pe termen mediu, atunci va fi probabil loc să se abandoneze măsurile de austeritate pe termen scurt şi să fie introduse măsuri de alimentare a creşterii economice”, a declarat Lagarde într-un interviu publicat pentru publicaţia Der Spiegel.

Lagarde a fost criticată la sfârşitul săptămânii trecute de europeni, după ce a arătat că băncile din regiune au nevoie de recapituralizare urgentă pentru a nu deraia revenirea economică fragilă.

Politicienii europeni au respins în această săptămână poziţia lui Lagarde şi a FMI. Creditorul de la Washington estimează că băncile europene au nevoie de recapitalizări de 200 de miliarde de euro pentru a face faţă potenţialelor pierderi cauzate de expunerea pe datorii de stat.

Cât despre Germania, cea mai mare economie europeană, Lagarde a afirmat că finanţele publice se redresează bine, sugerând că guvernul este bine poziţionat pentru a putea introduce măsuri de stimulare a economiei în cazul unei frânări.



×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close