Antena 3 CNN Economic Biz News Germania nu mai trimite experţi fiscali în Grecia experţi fiscali. Care este motivul

Germania nu mai trimite experţi fiscali în Grecia experţi fiscali. Care este motivul

Germania nu mai trimite experţi fiscali în Grecia experţi fiscali. Care este motivul
Sursa foto: Foto: stand-business.com
06 Iul 2012   •   17:53

Germania a renunţat la un plan de a trimite în Grecia experţi în colectarea taxelor care să ajute autorităţile elene să combată evaziunea, pentru că oficialii de la Atena nu au fost interesaţi de propunere, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianului Bild.
   
Oficialii eleni nu au fost interesaţi şi au considerat trimiterea unor agenţi fiscali drept un amestec în afacerile interne ale ţării, notează publicaţia, citată de Bloomberg.
   
Financial Times informa la sfârşitul lunii februarie că autorităţile germane au recrutat circa 160 de voluntari experţi în colectarea taxelor, care să meargă în Grecia pentru a ajuta la combaterea evaziunii, în timp ce presa elenă scria despre "o forţă de asalt formată din colectori de taxe germani".
   
Cei aproximativ 160 de experţi ar fi trebuit să se deplaseze în Grecia în cadrul unei iniţiative a UE şi FMI pentru îmbunătăţirea sistemului de colectare a taxelor.
   
Autorităţile elene au anunţat recent că Ministerul de Finanţe nu a putut colecta penalităţi de 12,6 miliarde de euro la taxele restante, sumă echivalentă cu 6,2% din PIB, ca urmare a numărului prea redus de angajaţi şi a lipsei aplicaţiilor electronice. Penalităţile au fost impuse prin decizia justiţiei elene, după ce au fost contestate în instanţă.
   
Statul a reuşit să încaseze penalităţi de numai 630 de milioane de euro, mai puţin de 5% din totalul de 13,2 miliarde de euro avizat în justiţie, în parte din cauza deficitului de personal rezultat în urma reducerii numărului de angajaţi prin plecări voluntare şi retrageri, dar şi a absenţei aplicaţiilor electronice. În prezent, justiţia elenă are de soluţionat peste 180.000 de procese legate de taxe.


×
Subiecte în articol: Grecia atena Fondul Monetar International
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close