Impozitul forfetar se amână. Grapini: Taxa se aplică din ultimul trimestru al acestui an

de M.Z.    |    13 Iun 2013   •   18:25
Impozitul forfetar se amână. Grapini: Taxa se aplică din ultimul trimestru al acestui an Foto: captura Antena 3

Impozitul forfetar se va aplica, cel mai probabil, din ultimul trimestru al acestui an, şi nu de la 1 iulie, aşa cum se auzise anterior.

 
Anunţul a fost făcut joi, de ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

"Probabil că din ultimul trimestru al acestui an va intra în vigoare această modalitate de plată", a spus ministrul pentru IMM, Maria Grapini, joi, la Antena 3.          


Potrivit ministrului, taxa se va aplica în primă fază hotelurilor, rastaurantelor, barurilor, service-urilor auto, urmând ca apoi impozitul să se extindă şi în alte ramuri.

Grapini a ţinut să precizeze că impozitul forfetar nu este "un impozit în plus", pentru că cei care plătesc această sumă fixă, nu mai achită nici impozit pe cifră de afaceri, nici cei 16% impozit pe profit.
 
"E pentru prima dată când încercăm un proiect-pilot în care se plăteşte pe cod CAEN, pentru că venitul pe care poţi să-l faci, precum şi rata profitului e diferită în funcţie de domeniul de afacere", a explicat Grapini.


Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, spunea că impozitul forfetar ar urma să aducă la bugetul statului, în primă fază, venituri suplimentare de 50-60 de milioane de euro.


 


 

Parteneri
x close