Antena 3 CNN Economic Biz News Income Magazine: Uleiul de palmier, o comoară pentru multe domenii

Income Magazine: Uleiul de palmier, o comoară pentru multe domenii

Income Magazine: Uleiul de palmier, o comoară pentru multe domenii
22 Sep 2012   •   19:14

La nivel global, uleiul de palmier reprezinta o treime din totalul productiei de ulei vegetal. În Romania însă, ocupă o cotă de piaţă foarte mica in comparatie cu uleiul de floarea soarelui. Producatorii din Malaezia vor să schimbe acest lucru: ei au organizat pe 18 septembrie, la Bucureşti, primul târg de ulei de palmier si prima conferinţă dedicată acestui produs din Uniunea Europeană.

Multă lume nu ştie ca uleiul de palmier poate fi utilizat în multe moduri, în aproape 104 moduri. Cred că, în momentul în care oamenii vor realiza ca uleiul de palmier este bun, mulţi îl vor consuma. Acest ulei nu este doar un aliment. Face parte din zona combustibililor biologice, produselor farmaceutice, sapunurilor.

Românii nu prea sunt familiarizaţi cu uleiul de palmier şi foarte puţini îi ştiu calitaţile deşi e pe piaţă din 1996. Acum, in Romania sunt 7 distribuitori de ulei de palmier fabricat in Malaezia, cel mai mare exportator din lume.

Investitorii malaezineni sunt deja în discuţii cu conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa pentru construirea unui terminal care sa permita accesul mai facil oi mai ieftin al uleiului de palmier de pe vasele din port catre România, dar oi spre alte ţări din zona.

Atragerea unor investiţii malaeziene şi dezvoltarea exporturilor româneşti sunt principalele motive pentru care Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti va deschide, în 2013, o reprezentanţă în Malayezia, cea de a treia din Asia. Seminarul dedicat uleiului de palmier a reunit la Bucureoti peste 300  de participanti din Romania si nu numai.


×
Subiecte în articol: Income Magazine piata calitati combustibili
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close