Antena 3 CNN Economic Biz News Irimescu: După majorarea TVA, statul a pierdut anual 230 milioane euro prin evaziune la carne

Irimescu: După majorarea TVA, statul a pierdut anual 230 milioane euro prin evaziune la carne

Irimescu: După majorarea TVA, statul a pierdut anual 230 milioane euro prin evaziune la carne
Sursa foto: Foto: mashable.com
de M.Z.    |    23 Oct 2013   •   12:34
Statul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale în sectorul cărnii, după creşterea taxei pe valoare adăugată de la 19% la 24%, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.
 
"În momentul în care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul cărnii spune că statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an şi peste 70.000 de tone de carne au dispărut din zona albă în piaţa neagră. Cu cifre este uşor să dovedeşti că o astfel de măsură (de reducere a TVA la carne — n.r.) este binevenită", a spus Irimescu, potrivit Agerpres.
 
Acesta a reamintit faptul că, din septembrie, a fost aplicat TVA redus la pâine, respectiv 9%, iar în prezent este important controlul, pentru a se vedea eficienţa măsurii, care a urmărit reducerea evaziunii fiscale în sector.
 
"În mod sigur, dacă reuşita în sectorul pâinii va fi cea scontată, se va trece la reducerea TVA la carne şi, de ce nu, la lapte, pentru că în statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 — 7%", a declarat Irimescu.
 

×
Subiecte în articol: Achim Irimescu carne evaziune fiscala
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close