Antena 3 CNN Economic Biz News Nokia, retrogradată din nou: Inclusă în categoria "junk" de S&P

Nokia, retrogradată din nou: Inclusă în categoria "junk" de S&P

Nokia, retrogradată din nou: Inclusă în categoria "junk" de S&P
Sursa foto: Foto: theglobeandmail.com
27 Apr 2012   •   17:21

Standard&Poor's a retrogradat, vineri, ratingul producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia cu o treaptă, în categoria "junk" nerecomandată investiţiilor, din cauza înrăutăţirii perspectivelor veniturilor şi profitabilităţii grupului, informează Mediafax.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung a fost revizuit de la nivelul "BBB-" la "BB+", iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "A-3" la "B". Perspectiva calificativelor este negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Măsura reflectă reducerea estimărilor S&P privind veniturile diviziei de telefoane şi servicii a Nokia, în 2012, precum şi a celor referitoare la profitabilitate şi fluxul de capital.
   
"Considerăm că veniturile diviziei de telefoane şi servicii ar putea scădea în 2012 cu acelaşi ritm ca în 2011 (minus 18%), după ce Nokia a raportat în primul trimestru venituri sub aşteptări, în special în cazul smartphone-urilor cu sistem de operare Symbian", se arată în comunicat.
   
S&P anticipează că vânzările telefoanelor cu sistem Lumia vor creşte în timp, dar insuficient pentru a compensa declinul rapid al veniturilor aduse de aparatele dotate cu Symbian.
   
Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat la rândul său în această săptămână Nokia la "BB+", ca urmare a declinului cotei de piaţă, şi a anunţat că perspectiva rămâne negativă.
   
Săptămâna trecută, Nokia a raportat o pierdere importantă pentru primul trimestru, a renunţat la directorul de vânzări şi a promis noi reduceri de costuri.
   

×
Subiecte în articol: Nokia Standard & Poor's
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close