Antena 3 CNN Economic Biz News Programul Rabla în Germania: Dacia, pe locul doi în topul preferinţelor nemţilor

Programul Rabla în Germania: Dacia, pe locul doi în topul preferinţelor nemţilor

Programul Rabla în Germania: Dacia, pe locul doi în topul preferinţelor nemţilor
Sursa foto: dacia
05 Feb 2009   •   15:16

7,9% dintre nemţii care deţin maşini mai vechi de 9 ani se gândesc să beneficieze de programele de tip ?rabla?, 17,2% din aceştia şi-ar lua, prioritar, un autoturism marca Volkswagen, Dacia, Ford sau Fiat, se arată într-un studiu Plus, citat de ediţia online a publicaţiei germane ?der Spiegel?.
Guvernul de la Berlin a lansat, săptămâna trecută, un program de stimulare a achiziţiei de automobile, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Totuşi, situaţia vânzărilor nu pare să se îmbunătăţească. Programul oferă o ?primă de mediu? de 2.500 de Euro tuturor celor care sunt dispuşi să renunţe la vechea maşină în favoarea uneia noi. Guvernul impune şi nişte condiţii:
maşina să aibă minim 9 ani vechime
persoana care doreşte o maşină nouă trebuie să aibă restul de bani pentru a şi-o putea achiziţiona.
pentru a primi cei 2.500 de euro, cel interesat trebuie să îşi cumpere maşina dorită în peralabil şi să o caseze pe cea veche.
Bugetul disponibil este disponibil doar pentru 600.000 de maşini, aşa că poţi să ai surpriza să nu primeşti cei 2.500 de euro. Mai mult, nici în cazul în care îţi casezi rabla, nu este sigur dacă vei primi banii.
În tot cazul, cei care nu dispun de venituri mari nu îşi pot permite o maşină nemţească. Casele auto care se ocupă de vânzarea maşinilor nemţeşti se plâng de condiţiile stricte ale programului de stimulare.
?Cine nu şi-a înnoit maşina timp de 9 ani nu a făcut-o în primul rând pentru că nu are bani. Decât să se îndatoreze cu peste 20.000 de euro pentru un Volkswagen, se orientează către mărci mai ieftine, ca Dacia? a declarat un dealer de Volkswagen, Audi şi Mercedes din Freiburg, Baden-Wurtenberg, citat de der Spiegel.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia Ford volkswagen Fiat
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close