Antena 3 CNN Economic Biz News Proteste violente în Grecia din cauza cererii de ajutor financiar înaintată către UE şi FMI (VIDEO)

Proteste violente în Grecia din cauza cererii de ajutor financiar înaintată către UE şi FMI (VIDEO)

Proteste violente în Grecia din cauza cererii de ajutor financiar înaintată către UE şi FMI (VIDEO)
Sursa foto: proteste
24 Apr 2010   •   11:06

Cererea de ajutor financiar înaintată de oficialii de la Atena către Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional a stârnit proteste în capitala Greciei. Demonstranţii nemulţumiţi de decizia guvernanţilor au ieşit în stradă şi s-au încăierat cu forţele de ordine.

Nemulţumirea oamenilor a fost provocată de anunţul făcut vineri de oficialii greci, care au ajuns la concluzia că ajutorul financiar extern este o necesitate naţională. Grecii se tem că va urma o perioadă la fel de grea şi au ieşit în stradă pentru a le arăta guvernanţilor că nu sunt de acord cu această măsură.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care, la rândul lor, au ripostat cu pietre.

Oficialii greci au hotărât să apeleze la împrumutul de 45 de miliarde de euro oferit, cu aproape două săptămâni în urmă, de ţările europene şi FMI. O mare parte din bani - 30 de miliarde de euro - vor fi împrumutaţi de la statele din zona euro, iar restul de la Fondul Monetar Internaţional.

Pe lângă banii împrumutaţi, Grecia va trebui să continue şi reformele interne.

Potrivit unui sondaj recent, mai mult de jumătate din greci cred că ajutorul primit de la Uniunea Europeană şi FMI va ajunge să fie dăunător pentru ţară.

Grecia a anunţat la începutul anului că ţara are un deficit bugetar de aproape 13%, de patru ori mai mare decât permit regulile zonei euro.



Antena 3



×
Subiecte în articol: ajutor financiar atena FMI
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close