Antena 3 CNN Economic Biz News România are cea mai rapidă creştere din UE la înmatriculările de maşini. Vezi aici marca preferată a românilor

România are cea mai rapidă creştere din UE la înmatriculările de maşini. Vezi aici marca preferată a românilor

România are cea mai rapidă creştere din UE la înmatriculările de maşini. Vezi aici marca preferată a românilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    17 Apr 2012   •   10:58

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din România a crescut în ultimul trimestru cu 44,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 13.965 unităţi, reprezentând cea mai abruptă urcare din UE, scrie Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, în luna martie, înregistrările de automobile noi au crescut în România cu 29%, de la 3.793 la 4.902 unităţi.

Potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cea mai populară marcă în martie a fost Dacia, cu 1.159 de autoturisme înregistrate, în urcare cu 31,7% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Compania românească este urmată în top de Ford (729 unităţi), Volkswagen (598), Skoda (419) şi Renault (248).

Piaţa auto UE măsurată după înmatriculările de automobile noi a scăzut în primele trei luni cu 7,7%. Portugalia a avut cea mai puternică scădere din Europa, de 48,4%, de la 45.577 la 23.511 unităţi.

În clasamentul constructorilor auto, Volkswagen rămâne lider detaşat al pieţei europene.

×
Subiecte în articol: România Dacia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close