Antena 3 CNN Economic Biz News Scăpăm de impozitul forfetar din toamnă?

Scăpăm de impozitul forfetar din toamnă?

Scăpăm de impozitul forfetar din toamnă?
Sursa foto: impozitul forfetar
08 Mai 2009   •   15:25

Impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi eliminat în toamnă, a declarat, vineri, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, potrivit Mediafax.

"În toamnă, în funcţie de rezultatele economice, am putea anula acest impozit minim şi să găsim o altă soluţie pentru a nu pune în pericol microîntreprinderile sau start-up-urile", a afirmat Niţă în cadrul unui seminar.

Contactat de Antena3, ministrul IMM-urilor a declarat că este o greşeală la mijloc. ?Se face o gravă confuzie. Ceea ce a făcut guvernul nu este un impozit forfetar, este un impozit minim pe cifra de afaceri. Guvernul nu s-a ocupat de proiectul dificil şi laborios de implementare a unui impozit forfetar?.

Ministrul spune că exprimarea de la seminarul de vineri a adus în discuţie performanţele economice. E posibil ?să discutăm pentru anul viitor despre eliminarea acestui impzit?, spune ministrul.

Impozitul forfetar a intrat în vigoare la 1 mai şi nu mai puţin de 14.000 de firme şi-au suspendat deja activitatea. Impozitul variază între 500 şi 10.000 de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constantin Nita impozit forfetar
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close