Antena 3 CNN Economic Biz News Standard & Poor's greşeşte din nou şi aruncă pieţele în haos

Standard & Poor's greşeşte din nou şi aruncă pieţele în haos

Standard & Poor's greşeşte din nou şi aruncă pieţele în haos
Sursa foto: Foto: financialregulationforum.com
de N.B.    |    18 Noi 2011   •   22:48

În urmă cu o săptămână, agenţia internaţională de rating Standard & Poor's a trimis un mesaj eronat către o parte dintre cei abonaţi la fluxul său de informaţii, prin care anunţa că retrogradează ratingul de "AAA" al Franţei. Reacţia pe pieţele globale a venit instantaneu şi a dat peste cap bursele.

Joi, S&P a greşit din nou anunţând că promovează ratingul de credit al Braziliei la "BBB-", când, de fapt, crescuse ratingul de ţară de la "BBB-" la "BBB". Piaţa imobiliară din Brazilia a înregistrat scăderi şi creşteri masive într-un interval de doar câteva minute, relatează Washington Post.

Greşelile făcute de S&P dăunează grav credibilităţii agenţiei, care, în luna august a retrogradat ratingul maxim al Statelor Unite, mişcare contrazisă de piaţă, unde obligaţiunile guvernului american au fost la mare căutare.

Pe lângă problemele pe care le cauzează pe pieţele internaţionale, erorile celor de la S&P cer o reevaluare a reglementărilor agenţiilor de rating. "Pieţele sunt extrem de volatile şi este evident că anunţurile false nu ajută la nimic" este de părere un broker de la Stamford.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close