Antena 3 Economic Biz News "Statul român nu are reputaţia unui bun angajator". Ce reclamaţii a primit Victor Ponta de la investitorii germani

"Statul român nu are reputaţia unui bun angajator". Ce reclamaţii a primit Victor Ponta de la investitorii germani

10 Iun 2013   •   19:52
"Statul român nu are reputaţia unui bun angajator". Ce reclamaţii a primit Victor Ponta de la investitorii germani
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
Investitorii germani i-au reclamat premierului Victor Ponta lipsa autostrăzilor din România, nivelul ridicat al birocraţiei din administraţie şi plata târzie a facturii aferente lucrărilor executate şi a TVA. Aceştia au spus că firmele germane trebuie încă să primească 100 milioane euro de la statul român.

Reclamaţiile i-au fost transmise premierului Ponta, aflat la Berlin, într-o conferinţă pe teme economice.

Premierul Ponta, la Berlin: România este o ţară stabilă. Războiul politic a fost oprit

"Returnarea TVA este o problemă majoră, deoarece atunci când lucrezi şi nu eşti plătit pentru asta, este o veste foarte proastă. Toată lumea care lucrează se aşteaptă să primească salariul la sfârşitul lunii, iar dacă primeşti salariul după cinci luni, atunci înseamnă că angajatorul tău nu este unul bun. Din păcate, acum, statul român nu are reputaţia unui bun angajator sau a unui bun partener contractual, iar asta afectează dramatic imaginea", i-a spus lui Ponta unul dintre oamenii de afaceri germani prezenţi la conferinţă, potrivit Mediafax.

Investitorii au precizat că există şi o "jumătate de veste bună", deoarece datoriile statului român faţă de firmele germane se ridicau anul trecut la 250 milioane euro, mai puţin decât în acest an.

Premierul Victor Ponta a precizat că ştie de această problemă şi că în bugetul pe acest an au fost asigurate 800 milioane euro pentru datoriile istorice din sistemul de sănătate şi că au fost plătite şi companiile de construcţii, ceea ce a lăsat statul "cu buzunarele goale" pentru acest an, dar că intenţia este să se ajungă la un "moment zero", când toate datoriile vor fi plătite.

Premierul a adăugat că Guvernul a cerut şi autorităţilor locale îşi plătească datoriile şi a amintit de noua ordonanţă adoptată de Executiv privind insolvenţa primăriilor care nu îşi achită facturile.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close