Antena 3 CNN Economic Biz News Udrea a declarat dividende de peste 2.500.000 lei la o societate cu un profit de 25 de ori mai mic

Udrea a declarat dividende de peste 2.500.000 lei la o societate cu un profit de 25 de ori mai mic

Udrea a declarat dividende de peste 2.500.000 lei la o societate cu un profit de 25 de ori mai mic
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Feb 2011   •   12:25

Elena Udrea a declarat dividende de peste două milioane şi jumătate de lei, la o societate cu un profit de 25 de ori mai mic. O demonstrează bilanţul contabil publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În emisiunea Q and A difuzată sâmbătă seară de Antena 3, au fost prezentate documentele care demonstrează diferenţa uriaţă între profitul societăţii şi dividendele din declaraţia de avere a ministrului Dezvoltării regionale.

Pe site-ul Ministerului Finanţelor, în bilanţul firmei, la care este actionar Dorin Cocoş, soţul ministrului Elena Udrea, a fost declarat un profit de 92.259 de lei. În timp ce Antena 3 difuza datele din bilanţul pe 2009, aceste date au dispărut de de pe site.

Au rămas în schimb bilanţurile pe  2005 , 2007 şi 2008. Toate indică acelaşi lucru. Profitul declarat pe cei trei ani este de 12 ori mai mic decât dividendele declarate într-un singur an de ministrul dezvoltării Regionale în declaraţia de avere.

Elena Udrea nu a putut fi contactată pentru lămuriri. Consiliera ei ne-a spus însă că Udrea a fost verificată de ANI.

Specialiştii ar trebui să-şi dea seama dacă în acest caz e vorba de evaziune fiscală, adică nedeclararea profitului real sau de o greşeală în declaraţia de avere.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close