Un Tribunal comercial pentru litigiile din mediul de afaceri va fi înfiinţat în Bucureşti

de D.D.    |    11 Sep 2013   •   18:17
Un Tribunal comercial pentru litigiile din mediul de afaceri va fi înfiinţat în Bucureşti Foto: akincilaw.com
Guvernul a aprobat, miercuri, înfiinţarea unui Tribunal comercial în Bucureşti. Tribunalul comecial se va ocupa de litigiile din mediul de afaceri, cum ar fi cele privind insolvenţa şi concurenţa neloială, urmărindu-se judecarea cu celeritate a cauzelor în domenii sensibile.

Măsura privind constituirea tribunalelor specializate este inclusă în proiectul de lege care modifică şi completează Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, document ce a fost aprobat miercuri de Executiv.

"Proiectul de lege oferă un temei legal, clar şi complet în vederea înfiinţării unor tribunale specializate, în special a unui Tribunal specializat în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă la nivelul municipiului Bucureşti, ceea ce va asigura atât specializarea judecătorilor, cât şi o mai mare celeritate a judecării cauzelor în domenii sensibile", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, prezentat de Mediafax.

Proiectul de lege urmează să fie trimis Parlamentului, Executivul dorind dezbaterea acestuia în regim de urgenţă.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a declarat în luna mai că are un acord de principiu din partea premierului pentru înfiinţarea, din această toamnă, a unui tribunal comercial la Bucureşti.

x close