Antena 3 CNN Economic Biz News Un Tribunal comercial pentru litigiile din mediul de afaceri va fi înfiinţat în Bucureşti

Un Tribunal comercial pentru litigiile din mediul de afaceri va fi înfiinţat în Bucureşti

Un Tribunal comercial pentru litigiile din mediul de afaceri va fi înfiinţat în Bucureşti
Sursa foto: Foto: akincilaw.com
11 Sep 2013   •   18:17

Guvernul a aprobat, miercuri, înfiinţarea unui Tribunal comercial în Bucureşti. Tribunalul comecial se va ocupa de litigiile din mediul de afaceri, cum ar fi cele privind insolvenţa şi concurenţa neloială, urmărindu-se judecarea cu celeritate a cauzelor în domenii sensibile.

Măsura privind constituirea tribunalelor specializate este inclusă în proiectul de lege care modifică şi completează Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, document ce a fost aprobat miercuri de Executiv.

"Proiectul de lege oferă un temei legal, clar şi complet în vederea înfiinţării unor tribunale specializate, în special a unui Tribunal specializat în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă la nivelul municipiului Bucureşti, ceea ce va asigura atât specializarea judecătorilor, cât şi o mai mare celeritate a judecării cauzelor în domenii sensibile", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, prezentat de Mediafax.

Proiectul de lege urmează să fie trimis Parlamentului, Executivul dorind dezbaterea acestuia în regim de urgenţă.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a declarat în luna mai că are un acord de principiu din partea premierului pentru înfiinţarea, din această toamnă, a unui tribunal comercial la Bucureşti.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close