Antena 3 CNN Economic Biz News Unde se duc banii românilor. SURPRIZA bilanţului făcut de analişti: "Dăm pe ţigări cât dăm pe pâine"

Unde se duc banii românilor. SURPRIZA bilanţului făcut de analişti: "Dăm pe ţigări cât dăm pe pâine"

Unde se duc banii românilor. SURPRIZA bilanţului făcut de analişti: "Dăm pe ţigări cât dăm pe pâine"
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   06:22

Românii cheltuie 4 miliarde de euro în fiecare an pe ratele la bancă, pe combustibil şi pe întreţinere. Asta înseamnă o treime din venituri.

O surpriză în clasamentul cheltuielilor este faptul că românii dau tot atât de mulţi bani pe ţigări cât dau şi pe pâine.

În fiecare an, benzina şi motorina îi costă pe români 6,6 miliarde de lei, mai mult decât ratele pe care le plătesc la bănci. Aproape la fel de mulţi bani se duc şi pe întreţinere. 5 miliarde de lei, un calcul care nu cuprinde energia electrică şi gazele naturale, care costă în plus alte 2,5 miliarde de lei.

Cheltuielile ajung la peste 20 de miliarde de lei, deşi românii au venituri de doar 25 de miliarde din salarii şi pensii. Acestora li se adaugă însă alte venituri supuse impozitării, bani de la românii de peste hotare şi venituri ale celor peste 1 milion şi jumătate de români care lucrează la negru.

Pe ţigări şi pâine, românii cheltuie 3 miliarde de lei anual.  De 3 ori mai mult decât pe carne şi produse din carne.

Românilor le place să călătorească, însă, şi alocă pe excursii la fel de mult ca pentru îmbrăcăminte. 2 miliarde de lei. Adică dublu banilor alocaţi pentru medicamente.

Românii sunt campioni la consumul de bere, arată acelaşi studiu. Şi cheltuie pentru acest produs peste 1,8 miliarde de lei. Mai puţini bani se duc pe bătuturile alcoolice, adică 700 de milioane de lei, în timp ce pentru vin cheltuie doar 350 de milioane.

×
Subiecte în articol: cheltuieli cumparaturi
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close