Antena 3 CNN Economic Ce riscă România dacă nu sprijină mediul de afaceri

Ce riscă România dacă nu sprijină mediul de afaceri

Instabilitatea politică destabilizează din ce în ce mai tare mediul de afaceri, avertizează antreprenorii. De exemplu, Măsura 2, mult așteptată de multe business-uri și promisă de autorități, este în continuare în stand-by.

Ce riscă România dacă nu sprijină mediul de afaceri
de Bianca Voinea    |    18 Apr 2021   •   10:29

Lucrurile se mișcă extrem de lent pentru nevoile stringente ale pieței. În plus, pe fondul nelocării sprijinului financiar pentru toate firmele în același timp, există riscul apariției concurenței neloiaole. Mai multe aflați din clipul video.

Granturi pentru Horeca. În ce condiții se dau banii? 

HoReCa ar putea să își recupereze 20% din pierderile suferite în pandemie. Ministerul Economiei a transparentizat normele de aplicare pentru Ordonanța care are în vedere sprijinul pentru acest sector. Prin această măsură Executivul își propune să finanțare 100% firmele din domeniu pentru recuperarea a 20% din diferența de cifră de afaceri dintre 2019 și 2020. În plus, în premieră pentru România, a fost instituită regula pro-rata, prin care absolut toată lumea va beneficia de prijin din bugetul de 2,5 miliarde de lei alocate pentru ajutorarea companiilor din industria hotelieră, a restaurantelor și cafenelelor. Mai multe aflați din clipul video.

Avansul de 5% pentru o casă, avantajos sau nu? 

Nu avans mai mic pentru un imobil nu este neapărat și mai avantajos. Specialiștii în imobiliare spun că pe termen lung această opțiune se poate dovedi mai scumpă. La scurtă radiografie, 2021 este un an în care se așteaptă creșteri ale numărului creditelor, la fel cum în creștere va fi și numărul imobilelor cu prețuri medii, aflate în zonele periferice ale orașelor. Mai multe aflați din clipul video.

×
Subiecte în articol: HoReCa
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close