Antena 3 CNN Economic Companii C&W: Investiţiile imobiliare din România vor scădea cu până la 80%, iar preţurile cu 30%

C&W: Investiţiile imobiliare din România vor scădea cu până la 80%, iar preţurile cu 30%

C&W: Investiţiile imobiliare din România vor scădea cu până la 80%, iar preţurile cu 30%
Sursa foto: apartamente vazare
17 Feb 2009   •   06:04

Investiţiile imobiliare din România se vor reduce dramatic în acest an, cu un procent de până la 80% faţă de anul trecut.
Reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield (C&W) cred că "în acest moment, cele mai sigure investiţii sunt în proprietăţtile generatoare de lichidităţi, cum ar fi spaţiile industriale sau logistice, spaţiile comerciale de stradă sau centrele comerciale".
Dan Ionascu, director al Cushman&Wakefield arăta că, totuşi, pe piaţa internaţională, România este o piaţă terţiară. Pentru investitori, prioritatea este consolidarea investiţiile de pe pieţe cu un potenţial mai ridicat precum Polonia, Cehia sau Ungaria.
Specialiştii au remarcat că piaţa rezidenţială a intrat în conervarem iar proiectele neîncepute sunt scoase la vânzare. În plus, preţurile pe aceste segment au scăzut cu 15% la apartamentele vechi si 5-10% la apartamentele noi, faţă de decembrie 2008.
Până la sfârşitul anului se aşteaptă o scădere cu alte 30 procente.
Specialiştii C&W au calculat că 15% din cei cu credite bancare vor avea probleme cu rambursarea fondurilor. Piaţa de birouri încă este considerată una bună şi continuă investiţiile, cu toate că multe companii au redus cheltuielile printre care şi cele care vizau un sediu mai bun, de exemplu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close