Antena 3 Economic Companii Peste 4.400 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi, începând cu luna iulie

Peste 4.400 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi, începând cu luna iulie

29 Mai 2013   •   18:29
Peste 4.400 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi, începând cu luna iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Poşta Română va concedia, începând cu luna iulie, 4.458 salariaţi, adică 14% din numărul actual al angajaţilor companiei, arată un document discutat în şedinţa de marţi a Guvernului şi prezentat de Mediafax.

Disponibilizările vor face parte din procesul de restructurare a Poştei Române, fiind făcute în acord cu sindicatele, se mai arată în document.

Bugetul necesar pentru plata venitului de completare este calculat la aproximativ 19 milioane lei pentru acest an, "cu disponibilizare colectivă începând cu 1 iulie 2013".

Poşta Română are în prezent 32.000 de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în aproximativ 5.600 de unităţi poştale.

Membrii Executivului au decis să extindă cu şase luni termenul de privatizare a Poştei. Guvernul a decis şi iniţierea unui proces de restructurare a companiei şi "reaşezare" a datoriilor. Hotărârile au fost luate în şedinţa de marţi a Guvernului.
 
Până marţi, la expirarea termenului de privatizare a Poştei Române, niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close