Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 detalii la care să fii atent când vrei să-ți cumperi un telefon nou

3 detalii la care să fii atent când vrei să-ți cumperi un telefon nou

Achiziționarea unui telefon nou poate fi o experiență complicată, având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile pe piață.

3 detalii la care să fii atent când vrei să-ți cumperi un telefon nou
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   10:00

Îți prezentăm aspectele esențiale pe care trebuie să le iei în considerare, pentru a face cea mai bună alegere. Astfel vei reuși să cumperi cel mai bun smartphone pentru nevoile tale, la un raport calitate-preț optim.

Specificațiile tehnice: procesor, memorie RAM, spațiu de stocare, display

Procesorul este un element esențial în alegerea unui telefon nou, având un impact semnificativ asupra performanței dispozitivului. Este important să acorzi atenție numărului de nuclee și frecvenței de ceas (GHz) ale procesorului. Memoria RAM joacă un rol important în viteza de rulare a aplicațiilor și a sistemului de operare. Telefoanele de buget ar trebui să aibă minim 2-3 GB de memorie RAM, în timp ce un telefon mid-range ar trebui să dispună de 4-6 GB. Pentru un telefon high-end, 8 GB sau mai mult de memorie RAM sunt recomandate. Spațiul de stocare internă influențează numărul de aplicații, fotografii, videoclipuri și alte fișiere pe care le poți păstra pe telefon. Un telefon de buget ar trebui să aibă minim 32 GB de stocare, unul mid-range între 64-128 GB, iar unul high-end ar trebui să ofere 256 GB sau mai mult.

Tipul de stocare internă este un alt aspect de care să ții cont. Tehnologia eMMC este mai lentă și mai puțin eficientă din punct de vedere energetic în comparație cu UFS (Universal Flash Storage). Verifică specificațiile telefonului și optează pentru un model care folosește tehnologia UFS pentru performanțe superioare. Ia în considerare calitatea ecranului (rezoluție, tip și mărime), camerele foto și video (rezoluție, funcționalități și performanțe), sistemul de operare, conectivitatea și opțiunile de extensibilitate: 4G/5G, Wi-Fi, Bluetooth, USB-C, slot pentru card SD.

Autonomia bateriei și timpul de încărcare

Verifică detaliile despre capacitatea bateriei și optează pentru modele de smartphone cu autonomie îndelungată, cu optimizarea consumului de energie. Sistemele de operare și aplicațiile rulează în mod diferit pe telefoane mobile, iar anumite funcții, precum modul de economisire a bateriei sau ajustarea setărilor, pot reduce consumul de energie și prelungi durata de viață a bateriei. Este important să te informezi despre modul în care telefonul gestionează resursele și să folosești acele funcții care contribuie la optimizarea autonomiei.

Tehnologiile de încărcare rapidă, precum Quick Charge și USB Power Delivery, reprezintă un atu important în alegerea unui smartphone nou. Aceste tehnologii permit încărcarea bateriei într-un timp scurt, ceea ce înseamnă că vei petrece mai puțin timp așteptând ca telefonul să se încarce. Accesoriile de încărcare alternativă îmbunătățesc experiența de utilizare a telefonului și contribuie la o mai mare autonomie a bateriei. Încărcătoarele wireless, bateriile externe și panourile solare sunt exemple de astfel de accesorii. 

Raportul calitate-preț și opțiunile de plată în rate fără dobândă*

Atunci când vrei să-ți cumperi un telefon nou, este important să identifici un raport calitate-preț bun, pentru a te asigura că faci o investiție potrivită. Compară prețurile și ofertele de la magazine online și fizice, analizează recenziile utilizatorilor și urmărește perioadele de promoții, reduceri sau oferte speciale, care pot face diferența între o achiziție avantajoasă și una nepotrivită. Utilizează metode inteligente de plată, pentru eșalonarea cheltuielilor cu achiziționarea noului tău smartphone. Cu ajutorul cardului de cumpărături CardAvantaj poți cumpăra în rate fără dobândă* telefonul pe care ți-l dorești, din rețeaua de comercianți disponibilă în toată țara. Astfel îți folosești eficient bugetul disponibil, beneficiezi de articole electronice și IT&C de cea mai bună calitate, cu garanție și servicii post-vânzare. Scapi de costuri suplimentare și faci economii importante. Mai mult, la orice tranzacție comercială sau retragere de numerar de la ATM prin CardAvantaj, primești bonus înapoi pe card și poți să-l utilizezi pentru noi achiziții de gadgeturi și device-uri digitale.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Subiecte în articol: telefon
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close