Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Soluții accesibile prin care poți transforma baia într-un spațiu primitor

Soluții accesibile prin care poți transforma baia într-un spațiu primitor

Dintre toate încăperile unei locuințe, baia este cea mai mică, fiind și spațiul pe care îl folosești zi de zi. Din aceste motive, amenajarea sa poate deveni dificilă, mai ales dacă nu dispui de un buget generos.

Soluții accesibile prin care poți transforma baia într-un spațiu primitor
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2021   •   15:46

Totuși, există trucuri simple și de efect, cu ajutorul cărora poți să-ți transformi baia într-un spațiu primitor și perfect funcțional, fără cheltuieli prea mari. Iată care sunt sfaturile de care poți ține cont, pentru o baie modernă, practică și luminoasă!

Obiectele sanitare și mobilierul

Din fericire, nu ai nevoie de sume fabuloase pentru a renova baia, mai ales când vine vorba despre mobilier sau obiecte sanitare de calitate, precum chiuveta sau un vas wc. Merită să investești în mobilier și obiecte sanitare cu un bun raport calitate-preț, fără să omiți calitatea materialelor.

Astfel, trebuie să optezi pentru cele mai potrivite modele de mobilă și obiecte sanitare, în funcție de stilul de amenajare a băii. Poți să instalezi piese de mobilier utile și practice și obiecte sanitare simple, care fac parte din același set. Dacă vrei să te bucuri de o baie modernă, investește într-un mobilier suspendat, care conține mobilierul de bază, pentru lavoar și un dulap cu oglindă.

Corpurile de iluminat

Este recomandat ca orice baie să beneficieze de suficientă lumină. De aceea, poți să folosești numeroase corpuri de iluminat, dispuse pe tavan sau deasupra oglinzilor. De regulă, o baie modernă include și spoturi încorporate în mobilă, care să răspândească lumina în cameră.

Dacă ai nevoie de o baie mai luminoasă, nu uita că poți folosi și mobilier alb și oglinzi plasate strategic, care creează efectul de încăpere mai mare. Cu toate acestea, încearcă să lași deoparte neoanele pentru baie, fiindcă produc umbre care nu te ajută atunci când încerci să te machiezi și ai nevoie de oglindă.

Spațiile de depozitare și dulapul

Pentru că ai nevoie de o baie organizată, unde să găsești rapid obiectele de care ai nevoie, poți folosi cutii și coșuri, spații de depozitare unde să stochezi obiecte pe care nu le dorești la vedere.

Astfel, dacă plasezi coșuri într-o zonă în care există riscul să se ude, poți alege obiecte din plastic. În caz contrar, coșurile din rafie sau bambus sunt variante ideale, care arată excelent într-o baie modernă.

Indiferent de mărimea băii, poți alege dulapuri și etajere suspendate, care suplimentează spațiul și creează un efect plăcut din punct de vedere vizual.

Panourile decorative

În cazul în care nu îți permiți să schimbi finisajele sau consideri că îți răpește prea mult timp, poți alege să animi peisajul gresiei și al faianței. Nu ezita să acoperi finisajele cu diferite panouri decorative, în modele care imită lemnul sau piatra. Aceste panouri se montează cu ușurință pe pereții placați cu faianță și oferă un design nou și modern.

Desigur, panourile folosite trebuie să fie rezistente la umiditate, pentru a nu cădea de pe pereți.

Accesoriile potrivite

Nu în ultimul rând, în baie poți include și accesorii și elemente de decor, care îi îmbunătățesc aspectul. Ține cont de banii de care dispui și îndreaptă-ți atenția către tablouri, plante decorative sau boluri în care să așezi flori uscate. Util este și covorul, care îți oferă confort și schimbă instant aspectul băii.

Ia în calcul aceste sugestii și transformă baia într-o încăpere curată, frumoasă și luminoasă, de care să te bucuri în fiecare moment!

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close