Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Timpul petrecut la birou rămâne vital în stimularea conexiunii, a creativității și a bunăstării angajaților

Timpul petrecut la birou rămâne vital în stimularea conexiunii, a creativității și a bunăstării angajaților

Știai că timpul petrecut la birou este esențial pentru stimularea conexiunii, a creativității și a bunăstării angajaților?

Timpul petrecut la birou rămâne vital în stimularea conexiunii, a creativității și a bunăstării angajaților
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2024   •   13:10

Conexiunea dintre colegi se poate consolida în timpul petrecut la birou prin interacțiuni directe, discuții informale și colaborare în proiecte comune. Toate acestea contribuie la construirea unei echipe unite și la îmbunătățirea comunicării și sunt esențiale pentru succesul companiei.

Îți prezentăm în continuare patru motive pentru care timpul petrecut la birou rămâne vital atât pentru angajați, cât și pentru companie.

Ce spun statisticile

Potrivit unui sondaj inițiat de Genesis Property, compania fondată de antreprenorul Liviu Tudor, aproape 70% dintre tinerii Gen Z au nevoie să lucreze cel puțin 3 zile pe săptămână de la birou. Care ar fi principalele motive pentru acest lucru? Tinerii știu cât de importantă este interacțiunea fața în față, la birou, atât pentru coeziunea echipelor de lucru, cât și pentru dezvoltarea personală și profesională. Și mai este un motiv: pentru menținerea unui echilibru între viața profesională și cea personală.

4 motive pentru care timpul petrecut la birou rămâne vital

Lista beneficiilor nu se oprește doar la motivele menționate deja. Iată ce alte avantaje câștigăm.

1. Încurajează interacțiunea între echipe

În timpul petrecut la birou, angajații au șansa de a colabora, de a împărtăși idei și de a rezolva probleme împreună, mult mai repede decât dacă ar face-o online, de la distanță.

Faptul că angajații se așază la aceeași masă și discută problema față în față, fără alte distrageri, va face o diferență enormă. Fie că este vorba de discuții informale, în pauza de cafea, sau de brainstorming în sala de ședințe, aceste momente creează mediul perfect pentru schimbul de cunoștințe și idei.

2. Menține echilibrul între viața personală și cea profesională

Conform unui studiu realizat în 2021 de către Ioana Lupu și Mayra Ruiz-Castro pentru Harvard Business Review, menținerea echilibrului nu ar trebui să fie un țel ce trebuie atins la un moment dat, ci o continuitate. Pașii pe care angajații îi pot urma pentru a menține acest echilibru sunt:

  • pauză și reflectare: angajații ar trebui să se gândească la ceea ce le aduce nemulțumire atât pe plan profesional, cât și pe cel personal și să-și dea seama dacă neglijează mai mult viața personală sau locul de muncă;

  • înțelegerea emoțiilor: de multe ori, oamenii nu știu exact ce simt decât dacă analizează anumite situații și felul în care aceștia răspund la ele;

  • prioritizarea task-urilor care contează cu adevărat;

  • găsirea unor alternative pentru situațiile care cauzează stres;

  • implementarea unor schimbări.

În ceea ce privește schimbările, cea cu un impact mai mare este întoarcerea la birou. Astfel, timpul petrecut la birou ajută la menținerea echilibrului dintre viața personală și cea profesională. Cum este posibil acest lucru? Spațiul de lucru va fi delimitat de ceea ce înseamnă „acasă” și astfel și cele două vieți ale angajaților vor putea fi separate. De asemenea, când lucrezi de la birou, ai un program fix și vei avea o motivație mai mare să ajungi acasă, în confortul tău, iar tentația de a rămâne peste program e mai mică.

3. Conturează cultura organizațională a firmei

Știai că timpul petrecut la birou poate fi unul dintre aspectele care conturează cultura organizațională a unei firme? Poate te întrebi cum este posibil. Atmosfera unică din timpul programului de lucru, creată de fiecare dintre angajați, reflectă valorile și obiectivele companiei. Mai mult, prin implicarea în proiecte comune se consolidează și sentimentul de apartenență la o echipă.

4. Stimulează implicarea angajaților

Acest lucru este posibil având în vedere că interacțiunea constantă facilitează succesul fiecărui proiect. Mersul la birou încurajează schimbul de idei și rezolvarea provocărilor în echipă. Astfel, fiecare persoană va avea sentimentul că a contribuit la succesul proiectului, mult mai mult decât ar avea dacă ar lucra de acasă, online.

Întâlnirile zilnice, proiectele comune și activitățile sociale creează cadrul perfect în care angajații se simt implicați, apreciați și motivați să-și aducă aportul la succesul și dezvoltarea companiei. De asemenea, se vor simți mai motivați și să avanseze în carieră.

Așadar, timpul petrecut la birou este deosebit de important și nu se rezumă doar la interacțiunea dintre colegi. Implicările sunt mult mai extinse și au numeroase avantaje.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close