Antena 3 CNN Economic Conținut plătit "Vecine, tu ți-ai scos fișa medicală auto?" Replica deschide un dialog interesant

"Vecine, tu ți-ai scos fișa medicală auto?" Replica deschide un dialog interesant

Te pregătești să devii șofer în 2023 și ți s-a întâmplat ca vecinul să te întrebe "Vecine, tu ți-ai scos fișa medicală auto?" Trebuie să știi că unul dintre pașii pe care trebuie să îi parcurgi constă în efectuarea examinărilor medicale necesare pentru a obține acest document.

"Vecine, tu ți-ai scos fișa medicală auto?" Replica deschide un dialog interesant
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2023   •   11:21

Doar în acest fel vei dovedi că poți conduce un vehicul pe drumurile publice în condiții de siguranță deplină, fără să reprezinți o amenințare pentru tine însuți, pentru pasagerii tăi și pentru ceilalți participanți la trafic, fie ei conducători auto, fie ei pietoni.

La clinicile medicale autorizate, precum Standard Med Center din București, cu site-ul fisamedicala.info, fișa medicală auto poate fi obținută ușor și rapid, deoarece medicii de diferite specializări sunt prezenți în același timp, iar organizarea impecabilă exclude așteptarea inutilă. Prin urmare, este îndepărtată cea mai mare grijă a persoanelor care au nevoie de acest document: pierderea de timp.

Cum se obține fisa medicala auto?

Pentru a dovedi că sunt apți din punct de vedere medical să conducă un autovehicul, cei care doresc să obțină carnetul de conducere sunt supuși mai multor controale, efectuate de medici care aparțin următoarelor specializări: medicină internă, neurologie, psihiatrie, ortopedie/chirurgie, oftalmologie și ORL.

Pentru a elibera o fișă medicală auto, reprezentanții clinicii au nevoie să cunoască și alte informații despre identitatea pacientului și despre istoricul său medical. Prin urmare, cei interesați trebuie să aibă asupra lor, pe lângă actul de identitate și fișa de școlarizare pentru obținerea carnetului de conducere, și alte documente.

Este vorba despre o adeverință emisă de medicul de familie, în care se menționează dacă pacientul figurează sau nu, în evidența acestuia, cu boli cronice. În plus, pentru persoanele care suferă de diabet de tip 1 este necesară emiterea unei scrisori medicale de către un diabetolog. Acest specialist va menționa, în documentul respectiv, următoarele detalii: diagnosticul, tratamentul pe care îl urmează pacientul și recomandarea dacă acesta este sau nu apt să conducă un vehicul în siguranță, pe drumurile publice.

De asemenea, persoanele care poartă ochelari trebuie să îi aibă asupra lor, atunci când se prezintă la consultația realizată de specialistul în oftalmologie. Astfel, acesta se va asigura că au o bună vizibilitate atunci când se află la volan.

Demersurile necesare pentru schimbarea permisului

În funcție de categoria vehiculului, carnetul de conducere este eliberat pentru o perioadă cuprinsă între 5 și 10 ani. Prin urmare, șoferii au nevoie de o fișă medicală auto și atunci când vechiul permis expiră. Un document nou este necesar și dacă cel vechi a fost furat, pierdut sau deteriorat.

În toate aceste cazuri, sunt efectuate aceleași analize medicale pentru verificarea stării de sănătate. În schimb, există unele modificări în ceea ce privește documentele cu care pacientul trebuie să se prezinte la clinică. Este vorba despre vechiul permis în original (în cazul expirării acestuia), despre cartea de identitate și despre dovada achitării la Poșta Română, la Poliție sau la Trezorerie a taxei pentru permis, în valoare de 89 de lei.

Pentru a nu pierde timp prețios, e suficient să alegi o clinică acreditată și să ai asupra ta documentele potrivite. Vino la Standard Med și vei fi atât de mulțumit de promptitudinea cu care primești fișa medicală auto, încât vei ști ce recomandări să le faci și prietenilor sau vecinilor!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close