Antena 3 CNN Economic Corlţăţean: România ar putea să ajungă peste câţiva ani la independenţă energetică

Corlţăţean: România ar putea să ajungă peste câţiva ani la independenţă energetică

Corlţăţean: România ar putea să ajungă peste câţiva ani la independenţă energetică
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
28 Sep 2014   •   20:04
Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a fost invitatul lui Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", duminică seară. 
 
Corlăţean a vorbit despre cât de importantă este independenţa energetică a unui stat şi că România poate deveni un jucător important, având în vedere resursele de care dispune. 
 
"Independenţa unei ţări nu există decât dacă există independenţa energetică. Tema este fundamentală. România, din fericire, are resurse proprii şi este un lucru pe care trebuie să îl spunem. Există state care depind aproape 100% de Rusia, ţările baltice, Ungaria, chiar şi Germania. România nu. Ori, acest lucru trebuie pus în valoare."
 
De asemenea, oficialul a explicat că relaţia solidă cu partenerii americani poate ajuta România să ajungă mai repede la independenţă energetică. 
 
"Am creat acum doi ani de zile AMRO - American Romanian Business Council. Eu mă voi referi la ce ştiu. Exxon şi Hulliburton. Am putea peste câţiva ani să ajungem la independenţa energetică. Devii relevant, politic, economic şi strategic. Şi având parteneri americani cu foarte mare greutate, evident că suntem în direcţia bună."
 

×
Subiecte în articol: Titus Corlăean România tema
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close