Antena 3 CNN Economic Furnizorii de curent și gaze din România renunță la contracte din cauza prețurilor plafonate

Furnizorii de curent și gaze din România renunță la contracte din cauza prețurilor plafonate

Furnizorii de energie încep să renunțe la contracte din cauza plafonării prețurilor. Ei spun că ies în pierdere așa că preferă să închidă afacerile. Zeci de mii de români se văd în situația de a rămâne fără furnizori.

Furnizorii de curent și gaze din România renunță la contracte din cauza prețurilor plafonate
Sursa foto: Gettyimages | David McNew / Staff
de Ioana Mircea    |    10 Sep 2022   •   09:43

Unul dintre marii furnizori de energie electrică și-a anunțat clienții din întreaga țară, persoane juridice, așadar firme, că nu va mai putea onora contractele începând cu data de 16 septembrie.

Prin urmare, sunt obligați să își caute un alt furnizor de energie electrică sau, în caz contrar, vor fi preluați de furnizorii aleși de către Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei.

Furnizorul spune că nu mai are banii necesari încât să susțină toate aceste contracte, în condițiile în care energia decontată de stat este la 1300 de lei pe Megawatt oră, în timp ce prețul real al energiei pe piață este și de peste 3000 de lei spun furnizorii. Astfel au ajuns să susțină afacerea din propriile buzunare.

Acest anunț nu este unic, s-a mai întâmplat și la Oradea. Recent, în urmă cu doar câteva zile un mare furnizor de gaz de acolo a anunțat companiile că nu își mai poate onora contractele de luna viitoare iar pe consumatorii casnici i-a informat că tarifele vor fi și de 7 ori mai mari.

Deocamdată, tarifele sunt plafonate pentru persoanele fizice și la gaz, și la energie electrică.

×
Subiecte în articol: curent gaze preturi furnizori
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close