Antena 3 CNN Economic Guvernul ia noi măsuri de austeritate | De unde încearcă să scoată bani. Gaură de 7,5 miliarde lei la buget

Guvernul ia noi măsuri de austeritate | De unde încearcă să scoată bani. Gaură de 7,5 miliarde lei la buget

Un nou pachet de măsuri de austeritate este analizat azi de Guvern. Executivul nici nu a apucat să acopere gaura de la buget, că a apărut alta de 7,5 miliarde de lei.

de Cătălina Mănoiu    |    05 Oct 2023   •   12:18

Cabinetul Ciolacu vrea acum să crească taxele pentru jocurile de noroc, să indexeze redevenţele cu rata inflaţiei şi să verifice cheltuielile primăriilor. 

Guvernul nici nu a apucat să acopere gaura de la buget, că a apărut alta. Azi, Executivul analizează un pachet de măsuri prin care vrea să aducă bani la bugetul de stat. 

O OUG care ajunge pe masa Guvernului va permite Ministerului de Finanţe să verifice la sânge instituţiile de stat care au cheltuieli cu 20% mai mari decât costul mediu. 

De asemenea, printr-un ordin, MFP va permite cetăţenilor să îşi compenseze dările la stat. Dacă au o hotărâre judecătorească prin care statul trebuie sa le dea bani, pot solicita ca taxele şi impozitele pe care le au la stat să fie scăzute. 

Tot pentru a creşte încasările la buget, Guvernul vrea să indexeze redevenţele cu rata inflaţiei. Rata estimată a inflaţiei este de aproximativ 14%, cu atât vor creşte redevenţele. 

Primele redevenţe majorate vor fi plătite în decembrie 2025. Guvernul pune tunul pe patronii de păcănele. Taxele pentru păcănele vor creşte. 

Garanţiile vor ajunge până la un milion de euro pentru patronii sălilor de jocuri de noroc, iar taxele anuale pentru licenţă ar creşte până la 200.000 euro. 

În România, nu vor mai putea activa în industria jocurilor de noroc firmele care nu sunt înregistrate în ţara nostră. O altă măsura dispusă de Guvern este interzicerea băuturilor alcoolice în sălile de păcănele.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close