Antena 3 CNN Economic Hidroelectrica atenţionează românii asupra unor tentative de fraudare a micilor investitori. Şapte moduri în care te poţi feri de escroci

Hidroelectrica atenţionează românii asupra unor tentative de fraudare a micilor investitori. Şapte moduri în care te poţi feri de escroci

Hidroelectrica atrage atenția românilor cu privire la existența unor potențiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online. 

Hidroelectrica atenţionează românii asupra unor tentative de fraudare a micilor investitori. Şapte moduri în care te poţi feri de escroci
Sursa foto: Facebook Hidroelectrica
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2023   •   16:25

Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme.

"Aceste site-uri conțin informații false de susținere și certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităților. 

De asemenea, site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice, și creează simulări ale paginii oficiale a companiei", se arată în comunicatul companiei Hidroelectrica, remis, joi, presei.

Pentru a evita să cădeți victimă unor astfel de tentative de fraudă, Hidroelectrica recomandă următoarele:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"1. Verificați site-ul oficial: Hidroelectrica operează un singur site oficial, și anume www.hidroelectrica.ro. Toate informațiile oficiale, comunicatele de presă și actualizările privind acțiunile societății pot fi găsite pe acest site. Nu luați în considerare surse neoficiale.

2. Declarațiile reprezentanților: Reprezentanții societății noastre nu au încurajat și nu încurajează prin declarații publice utilizarea uneia sau a altei platforme de tranzacționare. Nu vă lăsați influențați de citate sau declarații atribuite acestora în mod neadevărat.

3. Verificați sursele oficiale: Înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în acțiuni Hidroelectrica, consultați surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori București este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB.

4. Prudență în Decizii: Dacă posibilele câștiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveți de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestați prudență și să evitați interacțiunea cu astfel de site-uri.

5. Atenție la Apeluri și E-mailuri Suspecte: Dacă primiți apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le considerați suspecte, nu răspundeți solicitărilor de a investi și evitați să faceți clic pe link-uri sau să deschideți fișiere atașate.

6. Protejați informațiile personale: Nu transferați niciodată bani fără a ști cine îi va primi, și nu dezvăluiți informații precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute.

7. Raportați tentativele de fraudă: Dacă vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, vă îndemnăm să raportați imediat aceste situații autorităţilor competente și poliției", sunt recomandările Hidroelectrica.

×
Subiecte în articol: hidroelectrica fraude
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close