Antena 3 CNN Economic Imobiliare Blaga: Nu voi cumpăra locuinţe de la dezvoltatori. Sunt prea scumpe

Blaga: Nu voi cumpăra locuinţe de la dezvoltatori. Sunt prea scumpe

Blaga: Nu voi cumpăra locuinţe de la dezvoltatori. Sunt prea scumpe
Sursa foto: vasile blaga
23 Iul 2009   •   10:00

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, a declarat că ministerul pe care îl conduce nu va achiziţiona, pe perioada mandatului său, locuinţe de la dezvoltatori, unul dintre motive fiind preţul ridicat al acestora.

"Cât voi fi ministru nu voi cumpăra locuinţe de la dezvoltatori, din foarte multe motive. După ce criterii cumperi şi de la cine?", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că locuinţele ar fi "relativ scumpe".
"Aici plăteşti şi terenul, şi branşamentele, tot", a afirmat Blaga, citat de Mediafax.
Şeful departamentului de infrastructură din PSD, senatorul Sorin Bota, declara în 14 iulie că partidul caută soluţii pentru relansarea sectorului construcţiilor, prin care ANL-ul să preia o parte din proiectele imobiliare aflate în acest moment în colaps.

Ministrul a adăugat că ANL este un program social, preţul de vânzare fiind de circa 40.000 de euro pe locuinţa standard.

"Preţul îl stabilesc evaluatorii autorizaţi contactaţi de autorităţile publice locale. Nu dorim niciun profit. ANL nu este societate comercială care să-şi propună profituri", a mai spus ministrul.

El a afirmat că ministerul a alocat în acest an aproape 170 milioane de euro pentru construcţia de locuinţe prin ANL, pentru chiriaşii evacuaţi şi locuinţe sociale.

Blaga a menţionat că până la 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinţe, din care ANL - aproape 1.100, restul reprezentând apartamente pentru chiriaşii evacuaţi şi unităţi locative sociale.
El a reiterat că ministerul va construi 6.000 de locuinţe în acest an, din care peste 3.200 prin ANL şi încă 10.000 de unităţi anul viitor.
"În acest moment lucrăm la aproximativ 20.000 de locuinţe ANL", a spus Blaga.
Ministrul a adăugat că vor fi organizate licitaţii pentru încă 9.000 de unităţi până la sfârşitul anului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close