Antena 3 CNN Economic Imobiliare BNP Paribas: Piaţa imobiliară românească este, încă, prea scumpă

BNP Paribas: Piaţa imobiliară românească este, încă, prea scumpă

BNP Paribas: Piaţa imobiliară românească este, încă, prea scumpă
Sursa foto: targ imobiliare
06 Feb 2009   •   10:53

Piaţa imobiliară românească este considerată prea scumpă chiar şi pentru investitorii străini. Analiştii BNP Paribas Real Estate văd, însă, o bună oportunitate în dezvoltarea de locuinţe cu preţuri de până la 100.000 de euro.
?În acest an nu este un moment bun pentru investitorii internaţionali să cumpere proprietăţi în România. Piaţa este netransparentă, investitorii nu au acces la informaţii privind sectorul imobiliar, iar diferenţa dintre preţurile solicitate de vânzător şi cele pe care cumpărătorii sunt dispuşi să le plătească este încă semnificativă?, a declarat Henri Faure, directorul executiv adjunct al BNP Paribas Real Estate, citat de Mediafax. În opinia sa, în aceste condiţii dezvoltatorii care nu se vor adapta pieţei, prin scăderea preţurilor, vor avea cel mai mult de suferit.
Acesta crede, însă, că în acest an o oportunitate foarte bună pe piaţa românească este dezvoltarea de locuinţe cu preţuri de până la 100.000 de euro, care să beneficieze de cota redusă de TVA de 5%. ?Dezvoltatorii trebuie să se adapteze la nevoile de pe piaţă, să studieze mai bine evoluţia viitoare a acesteia. Dezvoltarea de astfel de locuinţe ar putea fi o soluţie de deblocare a pieţei?, a spus Faure. El a arătat că cel mai optimist scenariu pentru piaţa imobiliară este reprezentat de o schimbare a condiţiilor începând cu partea a doua a anului, dacă va fi deblocată finanţarea.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close