Antena 3 CNN Economic Imobiliare Care este oraşul cu cele mai mari chirii din România

Care este oraşul cu cele mai mari chirii din România

Care este oraşul cu cele mai mari chirii din România
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
06 Aug 2015   •   14:26

Municipiul Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de Capitală, se arată într-o analiză asupra evoluției chiriilor în marile orașe realizată de un portal imobiliar.

'Ca în fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%. În contextul în care locurile din cămine sunt insuficiente, închirierea unui apartament pe piața liberă e o provocare pentru studenți, atât în ceea ce privește disponibilitatea ofertelor pe piață, cât și prețul. Cluj-Napoca se remarcă prin faptul că a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de București. Asistăm la o premieră pe piața imobiliară din România, pentru prima dată chiriile dintr-un oraș secundar sunt mai mari decât cele din Capitală', spune Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, chiria medie solicitată pe segmentul garsonierelor s-a menținut constantă în ultimul an, la o valoare de 250 euro/lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 320 euro/lună, față de 300 euro/lună în vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 euro/lună, a fost consemnat la apartamentele cu trei camere. Astfel, Clujul devine, conform analizei Imobiliare.ro, orașul cu cele mai mari chirii din țară.

Citiţi mai mult pe Agerpres.

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca chirie imobiliare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close