x close

Care este oraşul cu cele mai mari chirii din România

06 Aug 2015   •   14:26
Care este oraşul cu cele mai mari chirii din România Foto: wikipedia.org

Municipiul Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de Capitală, se arată într-o analiză asupra evoluției chiriilor în marile orașe realizată de un portal imobiliar.

'Ca în fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%. În contextul în care locurile din cămine sunt insuficiente, închirierea unui apartament pe piața liberă e o provocare pentru studenți, atât în ceea ce privește disponibilitatea ofertelor pe piață, cât și prețul. Cluj-Napoca se remarcă prin faptul că a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de București. Asistăm la o premieră pe piața imobiliară din România, pentru prima dată chiriile dintr-un oraș secundar sunt mai mari decât cele din Capitală', spune Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, chiria medie solicitată pe segmentul garsonierelor s-a menținut constantă în ultimul an, la o valoare de 250 euro/lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 320 euro/lună, față de 300 euro/lună în vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 euro/lună, a fost consemnat la apartamentele cu trei camere. Astfel, Clujul devine, conform analizei Imobiliare.ro, orașul cu cele mai mari chirii din țară.

Citiţi mai mult pe Agerpres.

Citeşte mai multe despre:

Cluj Napoca chirie imobiliare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati