Antena 3 CNN Economic Imobiliare Casă de vânzare cu 1 dolar în Statele Unite

Casă de vânzare cu 1 dolar în Statele Unite

Casă de vânzare cu 1 dolar în Statele Unite
Sursa foto: imobiliare
28 Apr 2009   •   15:05

O casă cu etaj, pod şi pivniţă, cu suprafaţa de 250 de metri pătraţi, situată într-un orăşel din Statele Unite, a fost scoasă la vânzare la preţul de 1 dolar, transmite Washington Post.

O casă de la sfârşitul secolul al XIX-lea din Leesburg a fost scoasă la vânzare, iar preţul cerut pentru clădirea de 250 de metri pătraţi este unul incredibil: doar 1 dolar.

În ciuda caracteristicilor, nu este o ofertă de criză. Singurul ?inconvenient? e faptul că noul proprietar va trebui să plece cu ea, după încheierea actelor, deoarece de vânzare este doar clădirea, nu şi terenul pe care este aşezată.

Până mai ieri, în această casă a fost o şcoală. La vară, instituţia se va muta într-un nou campus, iar terenul de aproape 3,2 hectare pe care se află clădirea va fi utilizat de firma americană H.H. Hunt pentru construirea unui azil pentru persoane care au nevoie de îngrijire permanentă. Investiţia se ridică la 12 milioane de dolari.

Clădirea datează din 1880 şi nu are niciun fel de valoare istorică. Nu este nici protejată de lege. E doar o casă într-un stadiu avansat de degradare.



Numai zece persoane s-au arătat interesate de casă. Dintre acestea, singurele oferte serioase au venit din partea unei organizaţii non-profit, unui centru medical şi a unei persoane care vroia să o transforme în unitate de cazare.

Problema cea mare o reprezintă mutatul clădirii, care necesită multe autorizaţii şi este un proces costisitor ? minim 25.000 de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close